Phoebe o gänget

Phoebe o gänget

Om bloggen

Hej alla. Nu har vi startat upp en blogg om Birca, dess hästar o människor. Här kommer vi att skriva om saker som händer här på Birca, tankar, idéer m m. Dessutom är tanken att sidan skall fungera som ett diskussionsforum för dig som är intresserad av klassisk ridning. Till att börja med är det endast jag o Marina som kan göra inlägg här. Vill även du kunna göra det? Maila då mig på cas.birca@telia.com eller prata med mig i stallet. /Carina

Molly fyller år!

Aktuellt just nuPosted by Carina Fri, May 01, 2009 21:39:42

I morgon (den 2 maj) fyller min Molla 5 år! Hon är min egen uppfödning med mamma Maja och pappa Emil. Emil var jag fodervärd på i 5 månader medan hans matte o husse var på jorden runt resa. Under denna tid fick han bli pappa till Majas fyra tikvalpar varav Molly var en.

Mollys första vecka blev dramatisk. Valpningen gick bra men efter någon dag fick Maja mjölkstockning i två spenar och pga smärtan så släppte hon inte ner mjölk ordentligt i de övriga. Innan jag upptäckte det (valparna sög för fullt på spenarna) så hann Molly och en av de andra valparna bli uttorkade. Jag fick vaka i tre dygn och ge dem mjölkersättning droppvis var tionde minut innan krisen var över. Molly var OERHÖRT nära att stryka med - det hängde verkligen på "silkessnöret". Alla valparna klarade sig dock och jag behöll Molly medan Ida åkte till Emils matte o husse i Kiruna, Tilda bor hos Evve i Bergsviken och Wilma (som döpts om till Troja) bor hos en familj i Boden.

Molly är en riktigt liten "gosegris" och vill gärna ligga i sängen under täcket! Hon blev (antagligen pga den tuffa starten i början) VÄLDIGT liten. Hon e den minsta Jack Russel som jag sett och många tror att hon är en valp. Hon är oxå en miniatyrkopia av sin far Emil och den som blev mest lik honom av valparna.

GRATTIS lilla Molly!

  • Comments(0)//blogg.bircahastgard.se/#post162