Phoebe o gänget

Phoebe o gänget

Om bloggen

Hej alla. Nu har vi startat upp en blogg om Birca, dess hästar o människor. Här kommer vi att skriva om saker som händer här på Birca, tankar, idéer m m. Dessutom är tanken att sidan skall fungera som ett diskussionsforum för dig som är intresserad av klassisk ridning. Till att börja med är det endast jag o Marina som kan göra inlägg här. Vill även du kunna göra det? Maila då mig på cas.birca@telia.com eller prata med mig i stallet. /Carina

Uppsutten!

DagboksanteckningarPosted by Marina Sun, May 03, 2009 13:35:09

I onsdags, dagen efter Vildas 3-års dag, har jag suttit på henne för första gången. Det vär så kul! Hon kändes inte så liten som jag trott att hon skulle göra, dessutom kommer hon ju att "kroppa till sig" lite mer. Hennes mamma hade ju en rätt rejäl kropp. Inte den där lilla tunna araben direkt.

Min lilla Vilda var så duktig så duktig. Hon verkade helt cool och stod stilla både vid upp- och avsittning. Det var ju lite vingligt att gå i stallgången, men nästa gång (i fredags) gick hon mycket stadigare. Många tycker nog att vi är knäppa som sitter upp inne i stallet, men jag tror att det hade varit både farligare och oroligare i ridhuset eller ute. Där finns så mycket "space" att flippa ut i. Inne i stallet är de trygga och lugna, vi har fördelen att ha högt till taket också. Givetvis ska jag ut på ridplan så fort som möjligt, eller ridhuset. Men att ha suttit upp innne känns bra i alla fall för mig. Så, från och med nu fram till Vildas sommarsemester 1 juli ska jag köra varannandags-träning. Tro det eller ej, jag har en plan för hur och vad jag och Vilda ska klara varje månad. Hittills har det gått bra, jag tar det väldigt lugnt och vill ge henne tid till att smälta varje ny grej. Vi ligger bra till enligt min plan.

Idag är det träningsdag igen. I artikeln som Carina skrev om fanns bra övningar att göra från marken. De ska jag prova. Sen är det kort uppsittning igen...Det är sååå roligt! Nu börjar det kännas som att det händer grejjor!

  • Comments(1)//blogg.bircahastgard.se/#post163