Phoebe o gänget

Phoebe o gänget

Om bloggen

Hej alla. Nu har vi startat upp en blogg om Birca, dess hästar o människor. Här kommer vi att skriva om saker som händer här på Birca, tankar, idéer m m. Dessutom är tanken att sidan skall fungera som ett diskussionsforum för dig som är intresserad av klassisk ridning. Till att börja med är det endast jag o Marina som kan göra inlägg här. Vill även du kunna göra det? Maila då mig på cas.birca@telia.com eller prata med mig i stallet. /Carina

Tyst kommunikation...

DagboksanteckningarPosted by Carina Fri, November 12, 2010 19:13:43

Det är fascinerande hur väl man känner sina hästar.... Vi har ofta en tyst kommunikation mellan oss där hästen i fråga gör något - t.ex så förväntar sig alla mina hästar att när jag går längs stallgången på morgonen så uppmärksammar jag dem på något sätt t.ex stryker dem på nosen. Skulle jag någon dag inte göra det så märks det direkt på dem! Det är precis som om de säger "men va nu då!?"

Även i många andra situationer märker man hur vi har präglat varandra - min placering i ridhuset kan t.ex påverka hur hästarna agerar. Oftast behöver jag inte ens säga eller göra något utan enbart min position påverkar hästarna.

Hästarna är såväl mina vänner som arbetskamrater - ömsesidig respekt är ett måste för att relationen skall fungera. Jag har allt mer blivit medveten om vilka lärarare hästarna varit för mig personligen. Jag, som långt över tonårstiden hade ett "sju-helsikes" humör har på senare år fått allt längre till att "stubinen brunnit ut"... Numera behövs det rätt mkt innan jag fattar humör och det är något hästarna (framför alla) lärt mig. För att blanda in känslor i hästhantering fungerar uruselt! Och missförstå mig då rätt - jag menar ilska, rädsla mfl "negativa" känslor - positiva känslor kan man istället ha nytta av!

Ovanstående är något som man har nytta av även i relationer med annat än hästarna - människor t.ex! smiley

  • Comments(0)//blogg.bircahastgard.se/#post317