Phoebe o gänget

Phoebe o gänget

Om bloggen

Hej alla. Nu har vi startat upp en blogg om Birca, dess hästar o människor. Här kommer vi att skriva om saker som händer här på Birca, tankar, idéer m m. Dessutom är tanken att sidan skall fungera som ett diskussionsforum för dig som är intresserad av klassisk ridning. Till att börja med är det endast jag o Marina som kan göra inlägg här. Vill även du kunna göra det? Maila då mig på cas.birca@telia.com eller prata med mig i stallet. /Carina

Hårfällningstider!

DagboksanteckningarPosted by Carina Wed, March 23, 2011 19:59:52

Nu är det dax igen! Dvs hårfällning - de flesta av hästarna fäller massor av hår just nu. En av de som är värst är 27åringen Farre. Han har dessutom (o har haft de senaste 10 åren) den benägenhet att först fälla det mesta av vinterpälsen UTAN att sommarpälsen börjar växa ut. Detta innebär att han under en period brukar se ut som en plockad kyckling.... Dvs i stort sett kal - speciellt på halsen och bringan. Just nu ser han dessutom ut som om han har "fläcktyfus" - inte minst för att jag roat mig med att dra loss hår (man får hela handen full varje gång).

Bilden nedan är några år gammal men den visar hur det brukar se ut vid en rykt/borstning. Till saken hör att Farre varje år får en VÄLDIG tjock, lång och ullig vinterpäls - han brukar se ut som en vit nallebjörn!

smiley

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Carina Thu, April 07, 2011 13:10:05

Ja, visst gör det... Just nu ser han ut som "skalle-pär" (eller en nakenhund) - han är HELT (i stort sett) hårlös på bringan. Som tur är brukar sommarpälsen efter några veckor börja komma så han ser ut som en häst igen! :-)

Posted by Kerstin Tue, March 29, 2011 17:39:21

Det ser mera ut som om är är klippning av hästen som pågår....